Waar verblijven in Da Nang

Da Nang is een snel groeiende stad in centraal Vietnam. Het is de ideale bestemming voor zowel wie van de stad houdt als voor wie strand de voorkeur geeft. Nu ook meer en meer toeristen en digitale nomaden hun weg naar Da Nang vinden schieten de hostels en homestays als paddenstoelen uit de grond. Als je niet goed kan kiezen waar te overnachten, dan kunnen deze Da Nang hostel opties je misschien helpen in de beslissing.

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1S1fe9vbDcIxVg7bhAXpqDOUZU1oY2Jv1&w=640&h=480]

 

Da Nang hostel 1- Voor de strandganger

Da Nang heeft niet alleen een leuk stadscentrum om te gaan verkennen. Ook heeft het mooie en gezellige stranden. Voor wie goedkoop op wandelafstand van het strand wil logeren, is Funtastic beach hostel een goede Da Nang hostel optie.
Voor zo’n €5 per nacht, inclusief ontbijt, heb je hier zeker niet te klagen. Er is bovendien een gratis shuttle bus naar de Marble Mountains en naar Hoi An!


Booking.com

Da Nang Hostel 2- Voor de stedentripper

Dragon bridge Da Nang Vietnam

Gaat je voorkeur meer uit naar bruisende stadsomgeving? Boek dan een nachtje aan €3 in Annam hostel. Leuke koffie en thee barretjes zijn op wandelafstand, alsook de Han Market. Bekijk ook zeker deze goedkope, gezonde en vegetarische of veganistische eettentjes.
Annam biedt ook goedkoop scooters te huur aan (120K per dag ~€4), en een wasdienst aan 25K (net geen euro) per kg.
Een minpuntje aan dit hostel is het gebrek aan atmosfeer in de gemeenschappelijke ruimte. Nu knoop je wel makkelijk een gesprekje aan met je kamergenoten natuurlijk.
Ik boekte één nacht in Annam, maar bleef er wel eeen en week vanwege de perfecte ligging.

Een betere optie ontdekte ik tijdens mijn tweede bezoek aan Da Nang. City Hostel Da Nang is een echte aanrader. Voor slechts €3 (prijs maart 2018), krijg je een comfortabel bed in een 16-bed dorm. Op geen enkel moment heb je echter het gevoel de kamer met zo veel mensen te delen. Dat is het grote voordeel van een capsule hostel.  Verder is het een erg proper en modern ogende plek. Jammer dat ik City Hostel niet wat eerder ontdekt heb!

Da Nang Hostel 3 – Voor de twijfelaar

Kan je echt niet kiezen? Dan kan je misschien je eerste nacht in Da Nang in Kon-Tiki hostel doorbrengen.

Dit hostel is erg mooi ingericht, er hangt een leuke sfeer en heeft alle voorzieningen die je nodig hebt. Je deelt de kamer met 9 andere backpackers, maar de gordijntjes rond je bed geven je toch een zeker gevoel van privacy. Een ander pluspunt is dat de douches en WC’s, die trouwens erg goed schoon worden gehouden, niet in de kamer zelf zijn. Je wordt dus niet uit je slaap gewekt door iemand die ‘s nachts naar het toilet moet.

Verder is er ook een goedkope scooter verhuurdienst, kan je je was laten doen aan 25K per kg en staan er gratis 2 fietsen ter beschikking van hostel gasten.

Toch is het grootste pluspunt van dit hostel het personeel. Ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam en spreken erg goed Engels.

In de comments!

Geef jij de voorkeur aan een hostel in het bruisend stadscentrum? Of verkies je een strand hostel? Laat het zeker wetenBooking.com

Ook interessant:

 

Lara
Budget backpacker | Gelegenheids-Solo-Reiziger | Azië Lover |Newbie Blogger

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *