De Leukste dingen om te doen in Ubud

rijst dessert koffie plantage Ubud IndonesiëUbud staat bekent als dé Yoga stad van Bali. Dus was het ook de nummer 1 van mijn must-see steden in Indonesië. Ik verbeelde me er een soort van Indonesische versie van Rishikesh in. Een klein, alternatief stadje met een yoga community, en niet zo heel populair bij de mainstream toerist. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was in eerste instantie. Maar na enkele dagen was ik dan toch helemaal verkocht! Dus heb ik een lijstje gemaakt met wat je echt moet doen in Ubud.

Downhill mountainbiken

mountainbike tour ubud indonesie

Ja je hoort het goed, downhill. In het algemeen houd ik wel van een iets sportievere activiteit. Kwestie van fit te blijven ook tijdens het backpacken, maar de bergen in Ubud opfietsen zag ik niet direct zitten!

Omdat ons kleine groepje (een Belgisch meisje, een net getrouwd Duits koppel op huwelijksreis en ik ) jong en fit was, zijn we wel wat afgeweken van de normale route. Onze gids paste de tour aan aan onze groep.

Ook al koos ik voor de goedkoopste aanbieder (300K IDR), de service was zeker niet low-budget. De fietsen waren zeker oké, we kregen allemaal een fietshelm en een flesje water. Bovendien werden we gedurende de tour gevolgd door onze eigen bezemwagen!

Een half dagje fietsen is niet alleen een van de meest budget vriendelijke activiteiten die in Ubud aangeboden wordt. Het is ook een leuke manier om wat uit het toeristische centrum te ontsnappen. Je rijdt door kleine dorpjes met de lokale kindjes die vrolijk wuiven en je toe roepen.Booking.com

Yoga les meepikken

Zoals ik eerder al zei is Ubud the place to be wat betreft yoga. Of dat zeggen ze toch. Studio’s genoeg, The Yoga Barn, Ubud Yoga House, Radiantly Alive, Taksu, Yoga Saraswati, … Een yoga studio vinden die bij je past is een moeilijkere opgave.

Voor mij bleek het gezellige Saraswati de beste match. Door de kleine groepjes kan de les aangepast worden aan het niveau van de studenten. Ook een erg budgetvriendelijke studio trouwens. Voor 1 les betaal je 50K IDR, de helft van wat je elders betaald!

Meer Yoga post lezen?

Traditionele muziek en dans avondTraditional dance Ubud

Helemaal toevallig wandelde ik voorbij een openluchttheater waar er een muziek en dans show op het programma stond. In Ubud gaan er in het weekend op verschillende plaatsen dergelijk shows door. Voor 100K ( aan de hoge kant vond ik zelf toen, maar ja hoe vaak kom je in Ubud?) kocht ik een kaartje. De meeste stoelen waren al bezet. Doordat ik alleen was kon ik nog een plaatsje veroveren op de 3de rij. Een voordeel van solo backpacken 😀

Het was een leuke show, een echte performance met kleurrijke kledij, felle make-up en veel gouden juwelen.

Waarschuwing: Het nadeel aan op de 3de rij zitten is dat de muziek (traditioneel Indonesisch slagwerk) heel erg luid is. Hoewel ik enorm genoten had van de voorstelling, waren mijn oren ook erg blij toen het gedaan was.

Souvenirs kopen

Ubud staat bekend als the place to be om zilver te kopen. Je vindt er prachtige hangertjes die door hun kleine formaat en lichte gewicht het ideale souvenir zijn.

Half dagje sightseeing

Zelf had ik een dagje uitgetrokken voor sightseeing in Ubud. Uiteindelijk was ik op een voormiddag al klaar met de tour die ik uitgestippeld had. Ideaal want zo houd je nog net genoeg tijd over om na een ochtend wandelen, nog een massage en een yoga les mee te pikken in de namiddag.

Bovendien moet je nergens entree geld betalen. Dat maakt dit dagje sightseeing erg budget vriendelijk! Als je alles te voet doet natuurlijk 😉 Nu ligt aller erg dicht bij elkaar dus, sneakers aan en wandelen maar!

Koninklijk paleis Puri Saren Agung

Koninklijk paleis Puri Saren Agung Het koninklijk paleis is zeker leuk om eens binnen te springen. Het is niet heel erg groot, maar je kan er wel een mooi staaltje Indonesisch sculptuurwerk bewonderen.

Koninklijk paleis Puri Saren Agung 

Ongelofelijk hoe elke poort, muur, deur, .. gedecoreerd is. De prachtige standbeelden maken het geheel af. Dus zeker niet overslaan. Koninklijk paleis Puri Saren Agung 

Tijdens mijn bezoekje waren er net renovatiewerken bezig. Knap om te zien hoe elke versiering met beitel en hamer wordt gecreëerd.

‘Waterpaleis’ Pura taman Saraswati

Pura taman saraswati waterpaleis ubud

Pura taman saraswati waterpaleis ubud

De Pura Taman Saraswati, of het ‘waterpaleis’ is zeker een bezoekje waard. Het ligt wel een wat verstopt, het lijkt een beetje alsof je door een bistro moet.

De tempel met de prachtige lotus vijvers is een oase van rust in het anders toch wel drukke Ubud.

Eventjes genieten van de kalmte dus. Loop ook helemaal door tot de tempel zelf achteraan het complex.

 

Tempel Pura Desa Ubud

Pura desa tempel Ubud Bali

Pura Desa is een mooie tempel, maar kan net zoals de meeste tempels enkel tijdens bepaalde vieringen bezocht worden. Dit is er dus eerder eentje om eens langs te wandelen. Je kan wel vanaf de stoep een fotootje maken.

Pura desa Ubud Bali

Pura desa tempel Ubud Bali

Markt Pura Melanting

ubud souvenir marketUbud souvenir marketDe Pura Melanting is een super kleurrijke markt. Vol kledij, beeldjes, handtassen en andere toeristische souvenirs.

Hoewel ik niet echt zou aanraden om hier een souvenir te kopen, is de markt wel leuk om eens door te slenteren. Het kan er wel erg druk worden in de namiddag en avond. Dus je gaat er best in de voormiddag langs.

 

Verwen jezelf met een massage

Spaar jezelf het Tripadvisor opzoek werk! Dat heb ik al voor je gedaan. Yeh Pulu is een budget vriendelijke spa, en ik heb ‘m ook al met plezier voor je uitgetest 😀

De Spa zelf is vrij klein en bescheiden. Verwacht dus geen spa zoals we ze hier in België gewoon zijn. Maar de tafels waren proper, het personeel vriendelijk en je kon je er achteraf ook douchen.

Ik ging voor de full body massage gevolgd door een full body scrub. De massage was een van de beste die ik in Indonesië gehad heb. Het personeel was duidelijk goed opgeleid.

Ze geven bieden trouwens ook opleidingen voor massage therapeuten aan, dat vond ik persoonlijk al een goed teken.

Dan kwam de body schrub… Dat was een speciale ervaring, naar mijn mening een iets te intieme ervaring. Voor mij persoonlijk niet echt voor herhaling vatbaar. Heb jij ook al een full body scrub gehad in Indonesië? Deel dan zeker je ervaring bij de comments!

Wandeling buiten centrum Ubud

Kleine tempel net uit het centrum van Ubud

Ubud is een vrij druk stadje. Als je daar even aan wil ontsnappen, wandel dan eens richting het noorden. Je verlaat het toeristische centrum en komt in aanraking met het dagelijksleven.

 

 

Standeeld op brug net buiten Ubud

Natuurlijk kom je er ook prachtige kleine tempels tegen. En zelfs bruggen zijn versierd met van die leuke typische Indonesische standbeelden.

 

 

 

Eet eens een raw lasagne

Zelfs al ben je geen vegetariër, veganist of raw food-eter, spring eens binnen in de Seed of Life. Je kan er genieten van de lekkerste gerechten, zoals raw lasagne. Of bestel er een kannetje thee, ze hebben een brede selectie aan speciale thee’tjes.

Vegetarisch en/of veganistisch eten in Da Nang, Vietnam. 

Blijkbaar bieden ze ook yoga lessen aan. Hier ben ik zelf pas te laat achter gekomen om het zelf nog uit te testen. Heb jij al eens een yoga les gevolgd in  The Seed of Life? Laat het me dan zeker weten, ik ben benieuwd naar je ervaring!Booking.com

Lara
Budget backpacker | Gelegenheids-Solo-Reiziger | Azië Lover |Newbie Blogger

19 Responses to “De Leukste dingen om te doen in Ubud

 • Je kunt je daar goed vermaken, dat zie ik wel. Wat een leuke dingen om te doen!

 • Ik ben al een aantal maal in Ubud geweest. Waarvan een keer ook echt een aantal nachten gelogeerd. Dat was – voor ons – niet een heel groot succes. Ik zit persoonlijk liever aan de kust. Ik ben dan ook geen backpacker. Ons huisje (behorende bij een hotel) was erg muf, dicht bij de rijstvelden. Een verhoogd bed. Zaklantaarns. Het deed mij mijzelf niet prettiger voelen. Ik voelde ook dat er iets was. En dat bleek dus een hele grote rat te zijn. Zelden heb ik mij zo ‘niet pluis’ gevoeld. Maar ik ben dan ook een luxe-beestje. Verder vind ik Ubud leuk. Voor een dagje of avond. Ook inmiddels best commercieel (en ik spreek met mijn ervaring over 2008)

  • Dag Rory, ja daar kan je in Azië wel eens pech mee hebben ongedierte en beestjes. Wat jammer van die slechte ervaring. Ik was zelf eerst ook niet gek op Ubud, maar na een paar dagen heb ik mijn mening moeten bijstellen. En geloof me er zijn een aantal accommodaties voor echte luxe-beestjes zoals jij! Als je ooit nog eens in de buurt bent zou ik het er toch nog eens op wagen. Wel eerst heel goed de reviews van je hotel lezen 😉

 • In een woord WOW wat prachtig zeg! Wij zijn ook reislustig, vrijwilligerswerk gedaan in Spanje (inclusief 8 dagen een hostel runnen in ons eentje) zie https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/wat-een-ervaring-een-hostel-runnen-1496857736.html?Ysid=45920
  En uiteindelijk zijn we blijven plakken in Spanje (ik vond een baan). Intussen wonen we in Budapest, nieuw avontuur. Ik wil zeker weten nog Bali nog zien in mijn leven.. Bedankt voor het delen van deze blog!

  • Wauw! Wat een leuk avontuur seg! Zou ook graag wat vrijwilligerswerk willen doen op reis. Maar het feit dat je dan de totale vrijheid niet meer hebt, houdt me een beetje tegen. (Ik wou een berichtje plaatsen maar dat gaat precies niet tenzij je je aanmeld voor Yoors?)

 • Wauw dat downhill mountainbike lijkt me wel heel gaaf. Wat een leuke dingen kan je daar allemaal doen, dat ontdek ej toch echt als je aan het backpacken bent. Gaaf hoor.

 • Ik zou voor de massage gaan want die kan ik nu wel gebruiken. Een mountainbike kruip ik niet meer op, ik flik dat altijd dat ik omval met zoiets…

  • Dag Cindy, ja een massage zou voor mij nu ook wel mogen! 😀 En over dat mountainbiken, ik vraag altijd na wat voor een route er voorzien is. Want in modder in de bossen gaan mountainbiken, dat is ook niets voor mij. Vind ik een beetje eng!

 • Zelf heb ik nog nooit gehoord van Ubud. Ik ben even gaan zoeken. Mooi gebied 🙂 Lijkt mij leuk om alles te bekijken.

 • Wat leuk om te lezen. Ben in 2014 in Indonesie geweest voor 3 week rondreisje Toen ook in Ubud geweest.

 • Lijkt me prachtig om allemaal eens in het echt te zien. Voor mij lijkt yoga op Bali me een van de mooiste dingen om te doen daar. Vooral die omgeving…

 • Wat een leuke tips, ben er geweest en vond het geweldig! Zeker een beetje buiten de stad vind je zo’n heerlijke ZEN sfeer!

 • It’s actually a nice and useful piece of information. I’m happy that you just shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 • Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 • Leuk. Het is alweer heel wat jaren geleden (2012) dat ik op Bali was en vond Ubud toen echt een heerlijke bestemming. Het was toen echt nog rustig en relaxt.. Ik heb begrepen dat het tegenwoordig gedaan is met de rust en te toeristisch is.

  • Oh, nu maak je me jaloers Janet! 😉
   Wat had ik Ubud graag enkele jaren geleden bezocht hebben, voor het zo druk was. Want zoals je zegt, het is er inderdaad gedaan met de rust!

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *